Bestyrelsens SideTILBAGE

........... Meddelelser og indlæg fra bestyrelsen   ..............   

........... Annoncer fra klubbens Handelsforum   ................   

........... Info for medlemmer via "Medlemssiden"   ...........   

........... Indlæg fra eksterne samarbejdspartnere   ...........   


        Meddelelser og indlæg fra bestyrelsen       
Gode råd til bådejere fra Dansk Sejlunion
En række gode råd til sejlere, enten det gælder: Køb af båd - Bådforsikring - Bådens drift - Minikursus i motorlære. Se mere herom ved: Dansk SejlunionAlle kan deltage i "Shipman 28 Debatforum"
Som sejler eller med interesse i sejlads kan du deltage i klubbens Debatforum uden medlemskab af klubben, når du har modtaget adgangskode her

Shipman 28 Debatforum finder du herKomprimering af menuen - aktiver logo
Har du problemer med at se hele menuen i venstre margin, kan denne formindskes, så den ikke fylder så meget på skærmen.


Shipman 28-træf i Fåborg 2. - 3. august 2014
Omkring 20 personer var mødt op til træffet i Fåborg den 2. og 3. august. Allerede fra fredag den 1. august var flere af de deltagende både allerede ankommet. Vejret var både varmt og tørt under hele træffet, så der var god basis for at sidde ude og nyde kolde og svalende drikke, mens der blev berettet om diverse sejloplevelser.

Fredag aften valgte mange af de fremmødte at deltage i det store fiskebord på den nærliggende marina-restaurant, hvor menuen hed: "Spis hvad du kan for 119 kr". Det kan absolut anbefales at spise på denne restaurant, der ligger lige op mod den maritime butik - "Båd og Motor".

Om lørdagen var der hyggeligt samvær, hvis det var det, man ønskede. Nogle deltagere valgte også at se sig omkring i det nærliggende byområde, hvor Fåborg har meget at byde på af butikker, ligesom der forefindes mange spændende ældre bebyggelser i Fåborg. Eksempelvis kan nævnes den gamle byport fra 1470, hvor kun Stege har noget tilsvarende at byde på i hele Danmark.

Hanne og Poul havde forudgående sikret bestilling af havnepladser samt sikret aftale om lån af klubhus ved Fåborg sejlklub. Angående menuen til fællesspisningen om lørdagen havde Vera og Jørn forestået dette fællesmåltid, som var både godt og velsmagende. Nævnte sikrede, at træffet blev en perfekt og god oplevelse, som vi ser frem til at gentage i 2015.

Da vi havde fået stillet den værste sult gav Stefan og Julie os en god oplevelse med fremvisning af billeder og film fra deres etårige sejltogt til de Kanariske Øer, hvor de sammen med deres to døtre havde udforsket Vesteuropa i familiens Shipman 28 - Røde Orm. Eksempelvis så vi, hvordan delfinerne fulgte med på en del af turen helt tæt op ad båden, hvilket må have været fantastisk at opleve. Det forlyder, at flere af de deltagende medlemmer først kravlede i køjen omkring kl. 2.30.

Søndag morgen kl. 8.00 havde Hanne og Poul sikret friskbagt morgenbrød og kaffe til de deltagende medlemmer, inden turen nu gik mod egen hjemhavn. Vejret startede med lidt blæst fra morgenen af, og snart væltede regnen ned. Om eftermiddagen var det nærmest vindstille og solen var også kommet til syne på himlen.

Bestyrelsen siger tak til alle deltagere for et godt og vellykket træf - Velmødt i 2015.Klubben efterlyser turbeskrivelser fra medlemmer
Skulle du have lyst til at berette om ferie- eller sejlture i din Shipman 28, vil klubben gerne berette herom på hjemmesiden. Hidtil har vi modtaget interessante beskrivelser fra ferie- og sejlture, som klubbens medlemmer har oplevet - Se under link "Turbeskrivelser", der er forbeholdt medlemmer. Din turbeskrivelse(r) kan fx omhandle en endagstur fra eget nærområde

Skulle du ikke have tilgang til at kunne skrive dine beretninger på en computer, modtager webmaster også gerne dine håndskrevne beretninger.Stormflod koster havne millioner - ingen erstatning
Flere lystbådehavne på Sjælland er ramt af massive ødelæggelser på grund af den stormflod, der er skyllet ind over landet i forlængelse af stormen Bodil, der ramte Danmark 5. december 2013. Direktør i Flid, Jesper Højenvang, siger, at det er resultatet af den nye stormflodsordning, der trådte i kraft 1. oktober 2012. Men selvom der er ødelæggelser for millioner af kroner, så er der ingen erstatning at hente. Sådan lyder det fra Foreningen af Lystbådehavne i Danmark, Flid. Se artikel fra DR-Nyheder

Gilleleje - 6.-7. december - hvor bådene banker mod hinanden. Se: DR-filklip

Gilleleje - dagen derefter - bådene er lavet om til pindebrænde. Se: DR-filmklip:

Frederikssund Marina efter stormen 2013  -  fotos: Torben Hansen  -   Se fotos

Assens Marina efter stormen 5. dec. 13  -  fotos Ivan Harpsøe  -  Se fotos

Aktuel vandstand i danske havne. Du finder også link hertil på forsiden - Vandstand i DK-havne - DMIUndgå afgift - køb bådforsikring i udlandet
Kilde: BØRSEN  -  Forsikring uden afgiftKontakt til Shipman 28 Klubben via "Skype"
Gennem flere år har Shipman 28 Klubben været bruger af "Skype" i forbindelse med kommunikation indenfor bestyrelsen. Klubben har herved bidraget væsentligt til at holde omkostningerne til telefoni på et relativt lavt niveau.

Der er mange fordele ved at gøre brug af "Skype". Det eneste, du skal bruge for at komme i gang, er Windows XP med SP3, Vista, 7, 8 eller 8.1, et webcam til videosamtaler og en mikrofon, som der skrives på Skypes hjemmeside. Fx er webcam og mikrofon oftest installeret fra ny af i alle bærbare computere. Drejer det sig fx om en stationær computer, vil man for ca. 250 kr kunne erhverve et webcam og hovedtelefon med mikrofon.

Programmet er gratis, og man kan ringe over nettet, med eller uden billed-forbindelse, til andre som tilsvarende har installeret "Skype" - og det er ganske gratis, når man i forvejen har betalt for sin Internet-forbindelse. Webmaster har gode erfaringer med "Skype", når det drejer sig om oversøiske destinationer som fx Brasilien. Har du behov for hjælp, er du velkommen til at rette henvendelse til webmaster.

Eksempelvis er klubbens formand, Torben Peetz, på "Skype". Set over en relativ kort tidshorisont forventes det, at hele bestyrelsen og klubbens rådgivere ligeledes vil være på "Skype" til gavn for klubben og dens medlemmer.
        Annoncer fra klubbens Handelsforum       Shipman 28 ............................

Motor og Teknik......................

Sejl og Udstyr..........................

Salg via klubben.....................
        Info for medlemmer via "Medlemssiden"       

En kort oversigt over, hvad der gemmer sig bag Brugernavn og Adgangskode på MedlemssidenMedlemsliste ............. vedr. klubbens medlemmer og omfatter aktuelle person- og båddata.

Hjemmesiden ............ med henvisning til hvad og hvor, der er opdateret på hjemmesiden.

Turbeskrivelser ......... der omfatter beretninger fra sejlere på tur- og feriesejlads.

Kluborientering ......... Referater fra møder og generalfors.

Billedbehandling ....... med mulighed for download af programmer for billedbehandling samt vejledninger i.f.m. brugen af disse.
       Indlæg fra eksterne samarbejdspartnere        

Henvendelse fra DUELIGHEDSKLUBBEN
Goddag gode sejlerkolleger

Mange jolle- , kajak-, og brætsejlere fravælger at benytte sig af en lille personlige nødsender (PLB), og det er ærgerligt, da dette forholdsvis billige sikkerhedsudstyr er utroligt effektivt i en nødsituation, og ville kunne redde mange flere menneskeliv ude på havet.

En uformel rundspørge foretaget af Duelighedsklubben har vist, at den hyppigste begrundelse for fravalget af PLB er, at man skal bestå en VHF/SRC-certifikatprøve hos Søfartstyrelsen, for at måtte betjene nødsenderen lovligt, og at denne uddannelse koster alt for mange penge. Samtidig udtrykker flere førere af småbåde frustration over, at man skal tage en prøve, som i sværhedsgrad og arbejdsindsats kan sammenlignes med teoriprøven til bil, blot for at betjene en lille nødsenders on/off-knap.

Duelighedsklubben er en non-profit forening, hvis formål er at styrke søsikkerheden via folkelig oplysning og uddannelse.
For at få "kick-startet" anvendelsen af PLB, har vi lagt et nemt tilgængeligt VHF/SRC-kvalitetskursus på internettet. Kursus er gratis for medlemmer af Duelighedsklubben (kontingent 198,- kr. om året), og bygger på vores erfaringer fra uddannelse af over 1000 tilfredse online-elever.

Med denne kursuspris, er der ikke penge til reklamer og annoncer, så vi håber, at I være med til, at slå et slag for søsikkerheden, og viderebringe denne meddelelse i Jeres netværk. Hent og print evt. en løbeseddel til opslagstavle, foreningsblad, hjemmeside eller til omdeling blandt kammeraterne: http://duelighed.dk/src_selvstudium/downloads/loebeseddel.pdf

I nogle maritime foreninger har man arrangeret en VHF/SRC-studiegruppe, som i løbet af vinteren mødes 6 gange, svarende til de 6 moduler Duelighedsklubbens uddannelse omfatter. Man aftaler hvilket modul man vil arbejde med, så alle kan forberede sig hjemme ved computeren, og mødes så for at overhøre hinanden, drøfte vanskelige spørgsmål og holde hinanden til ilden. Denne vinteraktivitet kunne måske også være en ide i Jeres forening?

Man skal regne med at bruge ca. 20 timer foran computeren inden man er klar til certifikatprøven, som i øvrigt afholdes løbende i alle dele af Danmark. Læs mere om kursus med et klik på linket "VHF/SRC-kursus", som findes på Duelighedsklubbens hjemmeside: http://duelighed.dk/

Vi skriver kun til Jer på denne ene mailadresse, som vi fandt på Jeres hjemmeside. Hvis vi "rammer forkert" vil vi blive glade for, at vores meddelelse videresendes til rette vekommende i Jeres forening, eller at I venligst skriver tilbage til os med de korrekte kontaktoplysninger.

Glade sejlerhilsner
DUELIGHEDSKLUBBEN
Benjamin Kristensen, formand
Gerdrupvej 150, 4230 Skælskør
admin@duelighed.dk

Med sejlerhilsen

BestyrelsenPeakCounter